Facebook

 

 
Következik
season 4 - 4. évad
Epizód: 4x12 Sötétség a város szélén
Megjelenés: 2015 március 1. 20:00
Csatorna: ABC channel (feliratos)
Adatlap Előzetes  LEÍRÁS   KÉPEK
 
Epizód: 2x09 A szívkirálynő
Megjelenés: 2015 február 22.  20:55
Csatorna: M2 (szinkronos ismétlés)
Adatlap ELŐZETES Letöltés Képek
 
Hírkereső

Cikket keresel? Írj be kulcsszavakat és a kereső kiadja a hozzá kapcsolódó híreket! Szóköz lehet benne de írásjelek nem használhatók ( ' . , ? ! )

Címke keresése:

Leggyakrabban keresett cimkék:
3. évad cikk 4. évad
magyar felirat spoiler nyugati boszi
 
Ajánló

SPOILER LISTA II Minden amit tudni lehet a következő epizódokról: forgatási képek, infók, cikkek, rendszerezve!

< MEGNÉZEM

 
Csevegő

SPOILERVESZÉLY! Ha semmit sem szeretnél előre tudni, akkor csak a legújabb rész megnézése után olvasgasd a chat-et! > Szabályzat

Jelenleg látogató olvassa a lapot!

A legújabb részért kattints ide


 
Könyv ajánló


Egyszer volt, hol nem volt - ÉbredésMár megrendelhető az Egyszer volt hol nem volt - Ébredés című könyv, ami az első évad történéseit dolgozza fel. A Storybrooke-i eseményeket Emma, az Elvarázsolt erdő eseményeit Hófehérke meséli el nekünk.

>Bővebb információ
 

Libri Alexandra Líra SHOPLINE
 
Family

Az OUAT témájához kapcsolódó oldalak, illetve a legjobb sorozatos lapok!

 
 
A hét videója

< előző hetek videói

 
Partners

Szép, igényes és tartalmas rajongói oldalak, érdekes/egyedi témájú blogok, amiket érdemes megnézni!

< további cserék

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatók
Indulás: 2013-08-30
 
OUAT SHOP


Böngéssz a sok-sok ajándéktárgy között!

 
Hét kérdése
 
Baelfire
Eredeti név Baelfire
Storybrooke megfelelő Neal Cassidy (az átok nem hatott rá, de a mi világunkban ezen a néven ismerik)
Első megjelenés 1x08 (gyerekként) 2x01(felnőttként)
Alakítja Michael Raymond-James (felnőtt)
Dylan Schmid (tini)
Sebastian Wilkinson
Története

Baelfire Zörgőfürge és Milah fia. Az átok nem hatott rá, mivel még a kitörése előtt elhagyta az Elvarázsolt erdőt.

  

Az édesanyja kisfiú korában elhagyta, mivel szerelmes lett és megszökött Killian Jones-al, a kalózzal. Zörgőfürge egyedül nevelte és mindentől óvta, túlságosan is. Amikor 13 éves lett be akarták sorozni az ogre háborúba, de Zörgőfürge, hogy megmentse a végsőkig elment és ő lett az új Zordon.
Bae-nek nem tetszett az apja változása, a többi ember félt tőle és elkerülték, apja pedig a sok ellensége miatt nem engedte ki egyedül, nehogy a fiún torolják meg a gaztetteit.
Ő azonban beleunt az otthon ücsörgésbe és megszökött. Megismerkedett Pán Péterrel de az apja nem engedte el vele. Végül a kék tündérhez fordul segítségért, hogy megmenthesse az apját, aki egy varázsbabot ad neki ami elvezetheti őket egy olyan világba, ahol nincs mágia. Zörgő viszont nem áll készen elengedni a hatalmát, így Bae, aki már átugrott a portálon egyedül marad ebben az új világban.

Hónapokon át magányosan járta az utcákat, mire megismerkedettk Wendyvel aki elbújtatja és ételt szerzett neki. Minden jól is alakult amíg a szülők meg nem sejtik a titkát, de végülis ők is adnak egy esélyt a fiúnak és velük maradhat. A gyerekek egy árnyékot látnak minden este az ablak alatt, de Bae fél tőle. Elmeséli Wendynek, hogyan tette tönkre az életét a varázslat, de Wendy nem hallgat a figyelmeztetésére és ellátogat az árnyal Sohaországba. Az árny azonban nem éri be vele, egy fiút akar Sohaországba. Eredetileg Wendy egyik testvérét vitte volna, de Bae megmenti és ő megy helyette. Félúton a tenger fölött megszökik és egyenesen Hook hajójára kerül. Először összebarátkoznak, Hook szereti a fiút, mert Milah gyeremeke. De amint Bae rájön, ki is a kalóz valójában elhagyja a hajóját.

Később a fiú rájön, hogyan hagyhatja el a szigetet és visszamegy a varázslat nélküli világba, ahol Neal Cassidy-ként éldegél. Összetalálkozik Emmával, amikor a lány megpróbálja ellopni az autóját és egymásba szeretnek. A két magányos lélek együtt vándorol amíg August elő nem kerül és mindent elmond neki Emma származásáról. Kényszeríti, hogy hagyja el, hiszen a lánynak küldetése van, s Neal ha nehéz szívvel is, de belemegy.

Az átok megtörése után találkozik ismét a lánnyal, aki Goldal érkezett megkeresni őt és ekkor tudja meg, hogy kapcsolatukból egy fiú, Henry született. Az apjának nem bocsájt meg, de arra rájön, hogy Emmát még mindig szereti. De sajnos a dolgokat nehezíti, hogy menyasszonya van. Méghozzá nem is akárki, egy titkos szervezet tagja a hölgyemény, aki csak azért van vele, hogy eljuthasson Storybrooke-ba, majd saját kezűleg lövi le és hagyja belezuhanni egy portálba. Emma amikor azt hiszi a halálán van megvallja, hogy még mindig szereti és Neal is bevallja az érzéseit.

Amikor a harmadik évadban felébred régi otthonában, az Elvarázsolt erdőben találja magát és azért kürd, hogy vissza juthasson Emmához, aki eközben Hook-al alakít ki egyre közelebbi kapcsolatot. Amikor ismét egymásra találnak a lány két tűz közé kerül. A két férfi viszonya is elmérgesedik a közös emlékek ellenére is, Emma pedig úgy érzi számára nem jut szerelem, mert megmentőként nem az a dolga. Amikor pedig Pán Péter miatt Reginának vissza kell vonnia az átkot Zörgőfürge meghal, Emma és Henry elhagyják a várost, Baelfire pedig visszakerül az Elvarázsolt erdőbe. A férfi nagyon kétségbeesett, vissza akarja kapni a családját, különösen Henry-t. Pontosan abba a helyzetbe kerül, mint régen az édesapja, és ő is a rossz utat választja. Megpróbálja feltámasztani Zörgőfürgét, hogy segítsen neki visszajutni a fiához, de egy ilyen sötét mágiának mindig hatalmas ára van. Feltámasztani csak úgy lehet valakit ha egy másik életet adsz cserébe, így Nealnek meg kell halnia ahhoz, hogy az apja élhessen. Zörgőfürge ebbe nem törődik bele, a testébe fogadja a fiát, de ezzel az uralmat is elveszíti önmaga felett és megőrül. Miután Zelena kiszórja az átkot ismét átkerülnek az emlékeik nélkül Storybrooke-ba és hol egyikük, hol másikuk kerül a felszínre. Miután rájönnek, hogy ketten vannak egy testben Neal feláldozza az életét az apjáért, hiszen a városnak az ő erejére van szüksége. Emma szétválasztja őket és Neal a karjai között, egy "szeretlek apa" sóhajtással meghal. Utolsó kérése, hogy a fiának mondják meg, végül jó apa volt.

Kedvenc idézetek:

 

< vissza a többi szereplőhöz

 

Oldalinfó Jognyilatkozat Kapcsolat Facebook  Köszönet


STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    &#9819; ANELIATH &#9737; varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?